CASETA COLOANA CHILLER DUCT VRF 2 INVERTER 01 CHILLER 2 INVERTER 03 INVERTER 04 ON/OFF

Avantaje DC Inverter


 

Echipamentele de aer conditionat tip DC Inverter certifica directia de dezvoltare a industriei climatizarii, performatele acestora ajungand la un nivel ridicat. Prin comparatie cu echipamentele tip ON/OFF mai jos va prezentam principalele avantaje ale echipamentelor tip DC Inverter marca CHIGO.

 

1) Capacitatea de adaptare a temperaturii.

   Luand ca exemplu functionarea in regim de racire, cand temperatura din interior este mai mica decat temperatura setata, compresorul tip DC Inverter se opreste. Cand temperatura din interior este mai mare decat temperatura setata, compresorul tip DC Inverter isi reia functionarea. Prin urmare, diferenta mare dintre temperatura din interior si temperatura setata duce la o viteza maxima de rotatie a compresorului, iar cand temperatura din interior este apropiata de valoarea celei setate, viteza de rotatie a compresorului scade.

 

2) Consum redus de energie.

    Echipamentele de aer conditionat tip ON/OFF, avand o metoda diferita de reglare a temperaturii, prin pornirea si oprirea frecventa a compresorului, duc la un consum crescut de energie electrica.                       Echipamentele de aer conditionat DC Inverter au o capacitate crescuta de racire/incalzire a temperaturii din camera prin faptul ca isi adapteaza viteza de rotatie a compresorului, realizand, in acelasi timp, o inbunatatire a confortului. Aparatele DC Inverter reusesc sa mentina o temperatura constanta in camera prin faptul ca evita pornirile si opririle dese ale compresorului ceea ce duce la un consum redus de energie electrica, spre deosebire de cele ON/OFF.

 

3) Regim de functionare la temperaturi scazute   

    Cand temperatura exterioara scade sub 0°C, capacitatea de functionare a echipamentelor tip  ON/OFF se reduce semnificativ, functia de incalzire avand un  randament foarte scazut. Prin comparatie, echipamentele tip DC Inverter isi mentin parametrii de functionare in conditii de temperaturi exterioare scazute, avand o eficienta de incalzire satisfacatoare chiar si la -15°C.

 

4) Functie de protectie 

    Echipamentele tip ON/OFF opresc functionarea compresorului de fiecare data cand este nevoie pentru a realiza protectia contra fluctuatiilor de tensiune electrica, spre deosebire de echipamentele tip DC Inverter, care isi incetinesc viteza de rotatie a compresorului, realizand protectia fara sa fie nevoie de oprire.

 

 

4 avantaje DC Inverter

 << inapoi